zaterdag 22 mei 2010

83. Cirith Ungol - King Of The Dead

Ah Mordorrrr. Zo, die gast zet het meteen op een schril schreeuwen, ik verwachtte iets toegankelijkers Dio-stijl, dit is best punky. Drums klinken maf, maar 't werkt wel. Die solo is eigenlijk veel te goed voor wat er verder in dit nummer gebeurd. (Atom Smasher) Het is wel slim dat die vocalist zichzelf meestal 'dubbelt' want zo op zijn eentje heeft ie toch vrij weinig kracht (of breedte). Black Machine is de totale anti-swing, het rommelt houterig en hotseknotsend door. (En men weet, als iets slecht wordt vind ik het eigenlijk wel weer interessant) Wat doet die gitarist nou? (Master Of The Pit) Het lijkt wel een Mexicaans geïnspireerde solo. De bas blijft ook maar pielen met rare effectjes. Breakje, bas terug als een spionage-theme, hehe, eindelijk 'ns een Ríff, snel overstemt door een wel erg snerpende solo, later krijgt ie gelukkig wel wat body, maar echt melodieus/sentimenteel/twin wordt 't helaas niet. Toch na dat rare begin een van de betere nummers. Inmiddels val ik een beetje stil, in King Of The Dead ben ik de stem wel zat. Word weer wakker rond Finger Of Scorn. Akoestische gitaren! Gheh, Metallica-stijl ballade dit trouwens, in 't begin dan. Eigenlijk blijven de punten hetzelfde: bassist klinkt bizar, which is good, zanger klinkt bizar, which is bad. Finger Of Scorn is errug sloom trouwens, voor dat de akoestische gitaren een comeback maken valt het nummer blackmetaliaans uit elkaar. Tocata In D Minor, dat wordt lachen.. Oh nee! Oh jaaaa dit. Oh mijn god, tragisch wel. Dit is wannabe-shredden. Als laatste track Cirith Ungol van Cirith Ungol. (Helaas geen triple..) Ik moet zeggen na dat "klassieke" stuk wil ik de plaat alleen nog maar kapotmaken. Amusante mislukking.

2 opmerkingen:

  1. haha goed stukje (al ben ik het er niet helemaal mee eens) van een geweldige blog! frost and fire, het debuutalbum is net iets 'beter'!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank u! ik zal 'm braaf nog eens binnenhalen dan. het is jammer dat ik in deze serie niet op 100 metal-platen ben uitgekomen. maar misschien komt dat ooit nog

    BeantwoordenVerwijderen